Tiesitkö, että tuottavuus ja tulokset kasvaa luonnollisesti jos ei ole esteitä?
Sama pätee vaikka itsensä sivistämiseen: kirjojen lukemiseen menevä aika on pieni jos aihe kiinnostaa eikä tarvitse taistella itsensä kanssa sen aiheen lukemiseen.
Kaikki johtaminen on pullonkaulojen johtamista.
Kun luonnolliset pullonkaulat on purettu, tekeminen ja tulokset virtaavat sopivalla paineella. Jäljelle jää vain seuranta mahdollisten poikkeamien varalta.
Tällä ajattelutavalla voi johtaa niin itseään, tiimiä kuin suurempaa organisaatiotaan. Kyseessä on ajattelutapa jota perustuu esteiden teoriaan (engl. Theory of Constraints). Esteiden teoria perustuu ajatukseen ”ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki.” Käytännössä jos mietit mitä haluat saavuttaa, purat sen toiminnoiksi joita sinun täytyy tehdä saavutteeksesi sen sekä pohdit, että mikä näistä on suurin pullonkaula sen esteen saavuttamiseksi.
Pullonkaulan ratkaisu johtaa siihen, että pullonkaula siirtyy. Tähän perustuu ajatus, että emme voi saada elämää jossa ei ole ongelmia, voimme saada vain elämän jossa meillä on parempia ongelmia.
Älä toivo kevyempää taakkaa, toivo vahvempaa selkää olen kuullut mm. Jari Sarasvuon sanovan kun en ole alkuperäiselle lähteelle päässyt vielä toistaiseksi.
Bruce Leelle on hyvin attribuoitu hyvin samankaltainen sanonta: “Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one”
Se mikä estää meitä sen mitä todella tarvitsemmme on se fakta, että emme tiedä mitä me tarvitsemme. Emme voi itse tätä tietää. Muut ihmiset ovat huomattavasti viisaampia sen suhteen mitä me tarvitsemme. Toivottavasti meillä on ympärillämme viisaita ihmisiä.
Tämä on muuten yksi syy keskittyä keskittyä omaan kasvuun: jotta voi ravita lopulta muiden ihmisten kasvua ja antaa heille sen mitä he eniten tarvitsevat.
Ihminen on jännä olento. Tarvitsemme turvaa ja hyväksyntää sellaisina kuin olemme ja sen suhteen meidän tulisi olla hyväksyviä. Heti kun tämä tarve on kuitenkin täytetty niin kaipaamme vaihtelua ja jännitystä. Suhteen täytyy olla sopiva.
Jari Sarasvuo opettaa, että ”tyydytämme tarpeemme aina, kyse on vain siitä, että millä tasolla.”
Näkisinkin siis, että ihminen mielummin täyttäisi tarpeensa korkealla tasolla, kuin matalalla tasolla. Korkeantason tarpeen tyydytys vaatii myös sitä, että on itse valmis kasvamaan ja ponnistelemaan tuon kasvun eteen.
Se mitä sinä voit tehdä on työskennellä sisäisten esteidesi parissa. Tästä on hyötyä niin itsellesi kuin muille ihmisille ympärilläsi, tämä kohottaa koko yhteisön tasoa.
Jos täytyy valita yksi työkalu henkilökohtaiseen kasvuun se olisi päiväkirja jota kirjoitan joka päivä. Päiväkirjatyöskentely auttaa minua ajattelemaan objektiivisesti ja sen tavan ympärille on kertynyt suorastaan nippu muita hyödyllisiä tapoja ja rituaaleja.
Oma sisäinen puheemme, eli se hevonpaska jota syötämme itsellemme on se mikä estää meitä tekemästä sen mitä me oikeasti tarvitsemme.
Tämän jälkeen elämä on vain oikeiden asioiden tunnistamista ja tekemistä. Meillä on kaikki se äly ja viisaus mitä me tarvitsemme oikeiden asioiden tekemiseen kyse on vain sen toteuttamisesta.
Erinomaista illan jatkoa!
Janne
Jos aihe muuten kiinnostaa niin voin osoittaa kahta suuntaa:
* Ensimmäinen on miljoonan euron valmennus, eli Trainers’ House Growth Academy joka on vain murto-osa kaikesta siitä hyvästä miihn pääset pääsee käsiksi tulemalla Trainers’ Houselle töihin.
* Toinen on Stoilaisten mestarien teokset (Marcus Aurelius, Seneca, Epictetus, Cato) sekä modernit Ryan Holidayn kirjoittamat kirjat ja Daily Stoic -yhteisö.