footprint-2353510_640.jpg

Helmikuussa kirjoitin kuka sinä voisit olla -blogin, jossa viittasin uskomuksien, itsensä kehittämisen sekä myönteisen ajattelun voimaan. Näistä asioista toki on hyötyä ajan kanssa. Ennen kuin näistä asioista voi hyötyä on otetttava selvää kuka sinä olet nyt.

Kuka sinä oikeastaan oletkaan; mitä sinä arvostat, mitä olet tehnyt, missä olet hyvä, mistä pidät, mistä et pidä jne.

Tunne itsesi lukee Apollonin temppelin sisäänkäynnillä.

On hyvä siis tehdä kartoitus kuka me oikeastaan olemme ja missä me oikeastaan olemme kuin lähdemme matkalle.

Me muutumme ja maailmaa muuttuu halusimmepa sitä tai emme. Tietoisesti voimme päättää ja vaikuttaa pienistä asioista joita teemme elämässä, joilla on kuitenkin valtava vaikutus elämäämme.

Arvokkain asia mitä itsensä tuntemisesta seuraa on ymmärrys toimia oikein tai ainakin oikeammin, sillä ihmisinä olemme kaukana täydellisyydestä.

Hyveet ovat arvoja toiminnassa ja hyveet luo kestävää hyvinvointia. Meidän täytyy muuttaa se mitä ajattelemme ja sanomme toiminnaksi. Kun ajattelumme, puheemme ja tekomme liikkuvat lähemmäs toisiaan olemme kytkeytyneet sisäiseen minäämme ja muuttaneet sen autenttiseksi personaallisuudeksi jonka myös muut aistivat.

Autenttisuus on aitoa, oikeaa ja vilpitöntä. Autenttisella ihmisellä on suhde minäänsä ja siihen mitä arvostaa. Autenttisella ihmisellä on määritellyt arvot ja hän elää niiden mukaisesti.

Se miten ihmiset toimii kertoo lopulta mitä he arvostavat tällä hetkellä. Yksittäinen, useampi tai edes pitkäaikainen toiminta ei määrittele ihmistä.

Pidän Bhagavad Gitassa kuvaillusta ihmiskäsityksestä, jossa ihminen on hyvä. Hänen tehtävänsä on kuitenkin pois oppia ja muuttaa kielteiset tavat jotka piilottavat tuon hyvyyden. Yksi tehtävä mitä me voimme tehdä tällä matkalla on miettiä mitä arvostamme, kirjoittaa ne ylös ja alkaa tutkia päivä päivältä miten onnistumme niiden käytäntöön laittamisessa.

Sinä olet hyvä ja riittävä. Mitä sinä oikein arvostat elämässä ja maailmassa? Keskity siihen, niin se vahvistuu. Kaikki hyvinvointi mitä meillä on nyt ympärillämme on syntynyt tyhjästä ja sitä on mahdollista vielä luoda vaikka kuinka paljon lisää.

Hauskaa juhannusta!

Janne