dominoes-719199_640.jpg

Ihmismieli kykenee käsittelemään monia ajatuksia peräkkäin. Tämä tietenkin toisin sanoen tarkoittaa sitä, että yhtä asiaa kerrallaan. Tietoinen moniajo eli trendikkäästi kutsuttu multitaskaus on lähinnä kokemuksellinen harha, sillä tietoinen käsittelykykymme ja työmuistimme ovat yksinkertaisesti niin rajallisia.

Toki totta on se, että emme kykene oikeastaan tietämään miten oikeastaan alitajuinen ajatteluprosessimme toimii, siellähän on valtavaa laajuutta, joka ei todellakaan ole tehtävä kerrallaan ajattelua perinteisessä mielessä.

Parhaassa tapauksessa pystymme tietoisesti antamaan tiedostamattomalle mielellemme syöttöjä, jotka palautuvat takaisin tietoisuuteen vähän samaan tapaan kuin onnistunut Gogole hakutulos.

Tiedostomaton mieli muuten ymmärtää yhden kirkkaan ajatuksen paremmin kuin staattista häiriötä olevan sekamelskan. Jaksan olla hämmästynyt kerta toisensa jälkeen sen yksinkertaisuudesta, mitä kirkas yhden asian ajattelu saa aikaan.

Mitä jos oppisit kaikesta mitä teet vain yhden asian?

Mikä on yksi asia jota otat käyttöön?

Gary Keller kirjassaan ”The One Thing” kuvaa sen yhden asian tekemisen tärkeyttä, liittyy siihen asiaan joka muuttaa pelin viikossa, joka on puolestaan yhteydessä kuukausitavoitteeseen, joka puolestaan liittyyy siihen mitä haluat vuodessa, viidessä vuodessa tai elämässäsi saada aikaiseksi. Mikä on se yksi asia jonka voit tehdä tänään, josta pitkässä juoksussa tulee kohtalosi?