adventure-1807521_1920.jpg

Elämässä myönteiset kokemukset vahvistuvat jos niihin keskittyy. Olen sanoin kuvaamattoman kiitollinen siitä, että saan elää nykyhetkessä: kokemukseni elämästä on myönteinen.

Nykyhetki kokemuksiin mahtuu epätäydellisyyttä, sitä elämän rosoa joita syntyy taitamattomista ajatuksista, sanoista ja teoista. Asenne, eli se miten me suhtaudumme ja reagoimme nykyhetkessä ilmaantuviin asioihin ratkaisee. Tahtoisin tässä yhteydessä vielä tarkemmin määritellä asenteen nimenomaan tietoiseksi kyvyksi ja tahtotilaksi valita paras mahdollinen vaihtoehto.

Asenteeseemme tässä hetkessä vaikuttaa menneisyyden rakenteet esimerkiksi ajattelutavat, tuntemukset ja uskomukset. Emme voi vaikuttaa siihen mikä on jo mennyttä, vaan ainoastaan tässä hetkessä voimme tehdä viisaampia ja taitavampia päätöksiä. Kannattaa keskittyä nykyhetkeen ja toimimaan nyt mahdollisimman taitavasti.

Parhaansa tekeminen riittää, joka kerta 🙂

Koska olen nyt niin äärimmäisen kiitollinen nykyhetkestä, niin on oikein jakaa tätä kiitosta. Minulla on tällainen myönteinen harha, että maailma on salaliitossa minun kasvuni puolesta. Nyt kun tarkastelin mihin tämä perustuu, niin se perustuu myös faktoihin. Esimerkiksi esimieheni Puja toi eilen esille erittäin mielenkiintoisen ajatuksen videoida valmennukseni, jotta saisin enemmän palautetta myös itselleni. Tällaiset tietoiset välähdykset ovat erittäin merkityksellisiä, tiedostomattamme kuitenkin suuri osa vaikutteista tulee eli sen vuoksi esimerkin voima on se valtavin voima. Ympärilläni on valtava joukko ihmisiä joille saan olla kiitollinen.

Nyt kun vien tämän kiitollisuuden ajatuksen vielä pidemmälle niin sinäkin voit tähän joukkoon liittyä helposti: kaikki ketkä pyrkivät nykyhetkessä hieman taitavampiin ja viisaampiin päätöksiin ansaitsevan kiitoksen.

KIITOS!

Elämä ja nykyhetki on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä taitavampia valintoja. Kuolleet eivät voi valita enää paremmin, eikä muuten voi kaikki elävätkään. Meillä tämä vaihtoehto kuitenkin on, joten käytä tämä kallisarvoinen tilaisuus sen arvoisesti 🙂

Myönteisempi kokemus elämästä syntyy kun teemme hetki hetkeltä parempia päätöksiä. Jotta voimme tehdä parempia päätöksiä meidän täytyy keskittyä oppimaan aikaisemmista päätöksistä, sekä omista, että muiden ihmisten päätöksistä. Kun opimme näkemään näitä syy-seuraussuhteita, niin alamme löytää jatkuvasti taitavampia tapoja olla läsnä nykyhetkessä. Läsnäoleva ihminen on valmistautunut ja vaikuttava, joka rakastaa kohtaloaan ja kaikkea sitä maailma antaa hänelle.

Myönteinen kokemus perustuu käsitykseemme itsestämme ja maailmasta. Voimme oikeasti valita minkälainen käsitys meillä on. Onko se mahdolliisuuksia avaava vai onko se sitten sulkeva.

Tämä elämä on mieletön seikkailu ja minulle on etuoikeus kulkea sitä kanssanne!

Janne

 

P.s. Moninkertaistat näiden ajatusten vaikutuksen, jos luet ja palaat siihen säännöllisesti. Itse luen vastaavaa tekstiä päivittäin.