balance-1722425_640.jpg

Se mihin keskityt se vahvistuu. Keskity olemaan iloinen nyt, niin olet iloisempi nyt.

Nykyhetkestä nauttimiseen, kiitollisuuteen ja myönteisten asioiden etsimiseen on muuten helpompi keskittyä jos ymmärtää syy-seurausuhteen nykyhetken ja tulevien hetkein välillä. Syy-seuraussuhteen hahmottaminen lievittää kummasti elämän kärsimystä.

Moni meistä ymmärtää syy-seuraussuhteita pinta puolisesti. Harvemmin pysähdymme kuitenkaan pohtimaan ja oivaltaa, että nykyinen tilamme on aiempien, tekojemme, sanojemme ja ajatustemme seurausta. Kyseinen lause tulee 16. Karmapan meditaatiosta, jota harjoitan niin usein kun siihen kykenen. Kappale jatkuu näin ”ja juuri tällä hetkellä kylvämme tulevasiuutemme siemenet.”

Kyse on kirkas oivallus siitä mitä syy-seuraussuhde on. Jokaisella ajatuksella, sanalla ja teolla on itseasaisassa karma vaste joka toteutuu nykyhetkissä.

Kun kerran jokaisella teolla on vaste, niin kannattaa keskittyä vahvistamaan sitä mikä on totta, hyvää ja kaunista. Ja hauskaa. Elämä on vaan kivempaa kun se on hauskaa.