elephant-3117217_640.jpg

Paras hetki saada mitä tahansa merkityksellistä aikaan on heti.

Näin sunnuntai aamuna kun kirjoitin ajatuksia ylös joista voisi kirjoittaa tai tutkia eteenpäin ja mitään mielenkiintoista ei tahtonut tulla. Luotan vahvasti intuitiooni ja siihen fiilikseen, että mikä on vaikka ajatuksen käyttökelpoisuus tai arvo muille ihmisille. Läpimurto kuitenkin tuli jossain puolen tunnin kohdalla kun sanat ”So Good That They Cannot Ignore” –tulivat mieleeni. Kyseessä on Cal Newportin kirjoittama joka on lukulistallani. Nyt kun kirja tuli niin vahvasti mieleeni niin päätin ostaa ja aloittaa lukemisen samantien priorisoiden sen ylitse monien muiden kirjojen jotka ovat lukulistallani tai näennäisesti kiinnostavia.

Viivyttelemättömyyden voima ja niin kutsutun momenttumin rakentaminen on äärimmäisen tärkeää merkityksellisten asioiden tekemisessä:

  • Kun toimimme nopeasti niin säästämme meidän rajallista kognitiivisia kykyämme.
  • Kun toimimme nopeasti niin saamme aikaan tuloksia, joka itsessään jo inspiroi ja motivoi meitä tekemään enemmän. Vieläkin tärkeämmin se vahvistaa uskoamme omiin kykyihimme ja identiteettimme.

Hyödyllinen ajatus jolla pääsee aloittamaan heti tärkeiden asioiden tekemisen on se, ettei hyväksy mitään tekosyitä. Jos se on tärkeä asia, niin se ansaitsee tulla tehdyksi mahdollisimman pian. Tärkeimmille asioille tulee löytyä aikaa.

Olisi hassua jos tärkeimmille asioille ei löydy aikaa, sillä miksi tätä rajallista elämää käyttäisi mihinkään muuhun kuin tärkeiden asioiden tekemiseen?

Kannattaa kuitenkin muistaa, että elämä on jatkuvaa priorisointia. Eli se mikä on tärkeää yhdessä hetkessä, niin ei olekkaan tärkeää välttämättä enää seuraavassa. Tee tärkein asia hetki kerrallaan niin elämä on palkitseva seikkailu!

Aurinkoista äitienpäivää!

Janne