hand-3343891_640.jpg

Onnistumisista saa iloita. Ei ole niin suurta tai pientä onnistumista etteikö sitä kannattaisi iloita!

Kirjoitan ja puhun paljon priorisoinnista. Trainers’ Housella tehdessä töitä on oppinut kirkastamaan tärkeimmän tekemisen ja näkemään syy-seurausyhteydet tekemisen sekä haluttujen lopputulosten välillä.

Se kuitenkin mikä kasvattaa onnistumisten lisäksi fiilistä entisestään, on, että antaa itselleen luvan iloita näistä pienistä onnistumisista yhtään niitä vähättelemättä. Itse olen omien onnistumisteni vähättelyyn syyllistynyt, enää pidempään aikaan en kuitenkaan tähän ole nähnyt mitään syytä. Onnistumisista saa ja kannattaa iloita ja sitten päästää irti, ettei jää leijunta vaihde päälle.

Tämän vuoksi rajaisinkin sen niin, että kun tekee oikeita asioita ja onnistuu niin niistä kannattaa iloita ja sitten kannattaa tämä onnistumisen draivi kanavoida keskittyneesti seuraavaan suoritukseen. Näin tekeminen on hauskaa ja se ruokkii uskoamme omiin kykyihimme, sekä antaa etenemisen tunteen.

Hallinnan tunne on muuten avain korkeaan motivaatioon. Sen voi purkaa sekä kyvykkyyden kokemukseen, että etenemisen ja vapauden kokemuksiin.

  • Kyvykkyyden tunne eli se, että uskomme pystyvämme tähän on äärimmäisen tärkeää onnistumisemme kannalta. Tätä uskomusta toki todellisuus testaa kaiken aikaa.
  • Etenemisen tunne vahvistaa uskoa kykyihimme ja toivoa tulevaisuuteen.
  • Vapauden tunne vahvistaa hallinnan tunnettamme elämään. Koemme valtavasti myönteisiä tunteita tämän kautta kun uskomme pystyvämme päättää omista asioistamme.

Oikeista asioista iloitseminen vahvistaa hallinnan tunnetta ja kasvattaa motivaatiota. Maailma ei muuten aina välttämättä heti palkitse makupalalla tai rahapalkalla oikeiden asioiden tekemisestä. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää tunnistaa mikä on oikein, tärkeää ja tehdä se.

Näitä asioita voi olla vaikka asiakkaan pyyntö tehdä jokin asia eri tavalla, siivota työpaikan jääkaappi jossa on erinäisiä sieni-koe viljelmiä ja lopulta tietenkin organisoida yhteiset onnistumiset siten, että ne tulee jatkossakin tehtyä.

Iloitse niistä ketkä tekevät oikeita asioita, myös oma työsi ansaitsee iloa.

Hyvää viikonloppua!

Janne