candle-2062861_640.jpg

Aikaa on aina tarpeeksi tärkeimmille asioille. Open paljon ajanhallintaa, en kuitenkaan näemme riittävästi ja riittävällä painotuksella. Olen tosissani kun sanon, että tärkeimmille asioille on aina aikaa. Mikäli kokemuksesi ei vastaa minun väitettäni, niin todennäköisesti et joko tiedä tärkeimpiä asioitasi riittävällä tarkkuudella tai et tiedä miksi ylipäätään teet asioita. Kun tiedät miksi teet asioita, niin on helppo alkaa päättämään, että mitä asioita teet ja missä järjestyksessä.

Helpointa on jättää tekemättä asiat jotka eivät ole tärkeitä. Tämän hahmottaminen on monille yllättävän vaikeaa. Eisenhowerin ajankäytön nelikenttää valmentaessa tämä on yksinkertaisuudessaan esimerkiksi yläriville keskittymistä.

”No mut kun ei ehdi miettiä” & ”On kiire”

Kiire on kokemus. Jos koet kiirettä teet todennäköisesti asiat väärässä järjestyksessä. Yksi läpimurto oivalluksistani joita olen oppinut viimeisen vuoden aikana on se, että kiireen tunne syntyy valmistautumisen puutteesta. Valmistaudu siis paremmin niin et koe kiirettä.

Oikeasti jos on kiire, niin silloin oikea asia on pysähtyä ja miettiä mikä on oikeasti tärkeintä.

Tiesitkö, että se mitä teet ja missä järjestyksessä kertoo sinun tämän hetken arvomaailmasi?

Raaka esimerkki, mutta kerron kuitenkin: oivalsin, että koska aamuistani ei löydy liikuntaa tarkoittaa sitä, että arvostan muiden palvelmista enemmän kuin itseäni. Tämä ei ollut linjassa tahtotilani ja uskomusteni kanssa. Uskon kuitenkin, että en pysty palvelemaan muita ennen kuin pidän huolta itsestäni. Tämän vuoksi olen lisännyt aamuihini liikuntaa, pysähtymistä ja ajatusharjoituksia.

Omat arvot kannattaa kirkastaa ja kannattaa miettiä missä järjestyksessä nämä tulee. Jari Sarasvuo kiteytti erinomaisesti, että suhde itseen on elämämme tärkein ihmissuhde. Myös Kamal Ravikant on samoilla linjoilla kirjassaan ”Love Yourself Like Your Life Depends on It” eli rakasta itseäsi niin kuin elämäsi riippuisi siitä.

Tee kaikista tärkeimmille asioille aikaa ja tee ne tärkeysjärjestyksessä. Tee siis tärkein asia heti aamulla.

Kun teet tärkeimmät asiat, valmistaudut hyvin ja suunnittelet työsi hyvin niin hallinnantunteesi kasvaa ja itseasiassa myös aikaa alkaa syntyä lisää. Kiiren tunne vähenee.

Aika on suhteellista.

Gay Hendricks kirjassaa Big Leap ehdottaa täyden omistajuuden ottamista ajastaan ja aikaansaannoksistaan. Tähän hän ehdottaa harjoitukseksi ajasta valittamisen lopettamista.

Elämään pätee sellainen laki kuin, että se mihin keskityt se vahvistuu. Jos keskityt vahvistamaan kiireen tunnetta, niin se vaan vahvistuu. Jos sen sijaan keskityt vahvistamaan hallinnantunnetta, niin silloin se taas vahvistuu.

Aika alkaa lisääntyä. Aika on edelleen suhteellista, saat enemmän aikaiseksi ja koet olevasi pystyvämpi.

#einsteintime

 

Erinomaista illan jatkoa!

Janne