people-3113683_640.jpg

Vahvuudet ilmenevät suhteessa johonkin, esimerkiksi suhteellisina tuloksina. Ne voivat ilmetä myös myönteisenä kokemuksena jostakin.

Mark Manson kiteyttää kirjassaan The Subtle Art of Not Giving a F*ck hienosti, että täytyy valita minkälaista kärsimystä elämässä on valmis sietämään. Elämässähän voi saada vain parempia ongelmia, joten kannattaa valita minkälaisten ongelmien parissa haluaa viettää aikaansa.

Kun tätä miettii vahvuuksien kautta, niin on todennäköisesti olemassa ongelmia joiden ratkaisuista jopa aluksi vähän nautit ja lopulta opit pitämään niiden ratkaisusta kun taitosi kehittyvät korkeammalle tasolle.

Vahvuudet löytää siis toiminnan ja palautteen kautta. Palautekanavana yleensä muut ihmiset, pisteet tai tulokset. Erittäin hyvä työkalu vahvuus osa-alueiden tunnistamiseen on esim. Clifton Strengthfinder 2.0.

Luonnolliset vahvuudet voivat olla vipu ja usein ne ovat myös heikkous samaan aikaan, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Robert Greene joka on tutkinut menestyneitä vallankäyttäjiä, niin havaitsi että monesti se ominaisuus joilla henkilöt ovat nousseet valtaansa niin johtaa myös heidän turmionsa.

Perustasolla vahvuudet ovat vahvuuksia, saatamme olla jossakin asiassa 1/1000, 1/10000 tai 1/1000000 jos oikein lykästää. Niin kauan kuin olemme kategoriassa, jossa emme kykene olemaan ainutlaatuisia olemme huonossa asemassa. Oikeastaanhan meissä kaikissa on ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Ne mahdollisuudet eivät kuitenkaan toteudu minkään yksittäisen vahvuuden tai vahvuuden vahvistamisen kautta yksistään, vaan siihen vaaditaan vahvuuksien yhdistelmiä.

Jotain ainutlaatuista alkaa syntyä kun pystymme löytämään ja tunnistamaan omat vahvuutemme ja alkamaan käyttää näitä synergiassa yhdessä muiden omien sekä muiden ihmisten vahvuuksien kanssa.

Vahvuuksien vivuttaminen on olennaista täyttymyksellisen elämän elämisessä 😉