hand-2326058_640.jpg

On olemassa joitakin sellaisia kykyjä jotka ovat suorastaan supervoimia koska näitä voi soveltaa niin monipuolisesti. Alla olevat seitsemän kohdan lista on joitakin kykyjä joita olen viime aikoina pohtinut:

  1. Kyky kiinnostua ihmisistä ja asioista
  2. Kyky innostua
  3. Kyky reagoida rakentavasti
  4. Kyky kysyä tai tunnustaa ettei tiedä
  5. Kyky ensisijaistaa muiden ihmisten tarpeet
  6. Kyky oppia oppimaan
  7. Kyky opettaa opettamista

Milloin olet viimeksi harjoittanut jotain ylläolevasta kyvystä? Suosittelisin ottamaan yhden tai kaksi mielenkiintoista supervoimaa ja harjoittamaan niitä edes tietoisesti vaikka viisi minuuttia päivässä kuukauden ajan. Se mitä tekee tietoisesti ja toistuvasti lähtee vahvistumaan merkittävästi.

Nämä kaikki ovat sellaisia taitoja joiden kerrannaisvaikutukset ovat merkittäviä. Oletko miettinyt miten paljon täyttymyksellisempää elämää eläisit jos kykenisit ensisijaistamaan muiden ihmisten tarpeita? Kuinka paljon viisaampi olisit jos uskaltaisit tunnustaa ettet tiedä?

Oletko ajatellut, että oppimistaitoja voi opetella ja, että voisit oppia nopeammin? Sovelluskohteena esimerkiksi lukeminen: monien uskomukset rajoittavat meitä lukemasta. Sisäinen dialogimme sanoo esimerkiksi ”olen hidas lukemaan” tai ”en pysty lukemaan kuin X…”, milloin viimeksi olet haastanut omia uskomuksiasi faktojen kautta?

Miltä tuntuisi jos se mitä teet työksesi olisi kuin rakkain harrastuksesi? Miten innostunut ihminen tekisi tätä asiaa? Mallien kautta voimme oppia ja soveltaa merkittävissä määrin siihen mikä on käsillä, jotain aivan tuon puoleisesta tulevaa. Tykkään valtavasti ajatella mahdollisuuksista käsin, eli esimerkiksi täydellisestä maailmasta käsin. Mitä jos olisinkin jo!? Ajatus onnistumisesta on erittäin kutkuttavaa ja kyseessä on ajatusleikki joten silloin on aivan turha itseään rajoittaa. Sitten jos samaa harjoitusta voi oikeasti alkaa soveltamaan toimintaan: mitä jos tämä olisikin mahdollista, mitä sisäisiä esteitä täytyy purkaa? Tuskin me koskaan täydelliseen maailmaan saavumme, huomattavan lähelle sitä kylläkin ja johonkin aivan utooppiseen paikkaan on mahdollista päästä jos vain rohkaistuu ajattelemeen mahdollisuuksista käsin.

Minkälaisia kykyjä tai siirrettäviä supervoimia sinä toivoisit tai haluaisit antaa maailmalle?

Keväistä viikonloppua!

Janne