sky-3122210_640.jpg

Ihmismielelle tyypillistä on haluta liian montaa asiaa yhtä aikaa. Mikäli emme keksi mielelle jotain hyödyllistä tekemistä niin mieli rupeaa haluamaan kaikenlaisia asioita, jotka on kyllä mahdollista saavuttaa, muttei välttämättä yhtä aikaa ”heti kaikki mulle nyt” –tyyliin.

Ihminen voi olla yksin monien ihmisten keskellä.

Ihminen voi olla köyhä, vaikka hänellä olisi paljon rahaa.

Sama kääntäen, ihminen voi olla erittäin onnellinen ja rakastettu vaikka hän olisi näennäisesti yksin.

Ihminen voi olla erittäin varakas vaikka hänellä olisi vähän maallista mammonaa ja omaisuutta.

Tekeminen vaatii keskittymistä ja keskittymisen hinta on muiden asioiden uhraaminen. Kun valitset tehdä jotain, se tarkoittaa, että valitset olla tekemättä jotain muuta.

Aika on nyt, joten oikeasti elämässä on kyse siitä miten käytät huomiosi päivän aikana. Onko huomiosi ihmisissä silloin kun ihmiset ovat läsnä? Missä huomiosi on silloin kuin ihmisiä ei ole läsnä?

Kannattaa miettiä mitkä asiat ovat niitä joita tarvitset pikemminkin kuin haluat. Priorisoi oikeasti tärkeitä asioita kivojen asioiden kustannuksella. Ole valmis maksamaan oikeaa ja tunnehintaa tärkeiden asioiden tekemisen vuoksi. Matka kohti päämäärää muovaa sinusta sen mukaisesti. Päämäärä saattaa muuttua, se matka jonka olet kulkenut on kuitenkin vahvistanut sinua tehnyt sinusta ainutlaatuisen, sinulla voit olla onnellinen ja vauras yhtä aikaa ilman, että sinun tarvitsee ampua itseäsi jalkaan.

Parhaiten saat kaiken kun teet asian kerrallaan kunnolla ja näin luot yhden tavan kerrallaan. Sitten opit yhdistämään näitä tapoja tukemaan toisiaan. Pikkuhiljaa elämääsi alkaa syntyä virtaavuuden tunnetta: yksi asia tulee tehtyä ja kas myös toinen yhtä vaivattomasti. Kovan työn tulokset alkavat näkyä vaivattomana toimintana, joka kuljettaa sinua joka päivä kohti päämäärääsi.

Mikään arvokas ei tule kuitenkaan ilman uhrauksia. Edelleen: päätös tehdä jotakin on päätös olla tekemättä jotakin. Elämä on täynnä vaihtoehtokustannuksia. Kun teet päätöksen, niin muista millä hinnalla se päätös tuli tehtyä ja varmista, ettei ne uhraukset olleet turhaan.

Abraham Lincoln sanoi, että se on sinun hallinnassasi päättää jatkatko polullasi vai etkö. Sen jälkeen kun olet tehnyt päätöksen, on yksinkertaista päättää jatkaa polulla kulkemista kunnes onnistut. Hän jos joku tietää mistä puhuu, sillä hänen matkansa yhdeksi yhdysvaltain suurimmista presidenteistä oli täynnä vastoinkäymisiä. Hän kuitenkin muutti vastoinkäymiset voimavaraksi ja jatkoi matkaa.

Jari Sarasvuon sanoin ”jos jaksat uskoa, jaksat jatkaa.” Me saavutamme sen, minkä me uskomme voivamme saavuttaa – kuten kirjoitin Mihin tasonnosto perustuu? –blogissa.

Uskominen perustuu lopputuloksen näkemiseen eli toivoon tai näkyyn paremmasta. Kaikki mitä meillä on nyt ei ole aina ollut näin ja siis näin kaikki on synytnyt tyhjästä. Joku on saanut näyn.

Mitä sinä haluat saada aikaan seuraavaksi ja millä hinnalla?