colors-2203720_640.jpg

Oletko koskaan miettinyt miten saisi enemmän tekemiselle ja toiminnalle vastetta? Minä olen ja olen tehnyt myös havainnon, että mikäli ei onnistu herättämään tunteita niin on vaikea saada minkäänlaista vastettakaan aikaiseksi. Tämä koska suuri osa työstä tehdään ihmisenä ihmisille ja ihmisten niin työn olisi syytä saada aikaan tuntemuksia, jotta sieltä tulisi vastetta.

Silti heittäytyminen sellaiseen vaikuttavaan tilaan, jossa oikeasti saa tunteita aikaiseksi vaatii itsensä likoon laittamista. Aiheen ympäriltä luin menneellä viikolla kaksi lyhyttä kirjaa, jotka vapauttiva minut ainakin laittamaan enemmän itsestäni likoon kirjoittajana ja ihmisenä.

Nämä Kamal Ravikantin kaksi kirjaa ovat: Love Yourself, Like Your Life Dependent on It ja Live Your Truth.

Muiden palveleminen lähtee siitä, että kykenee ensin rakastamaan itseään on Live Yourself –kirjan ydinviesti. Saattaa kuulostaa näin kiteytettynä clicheeltä, kirjalija on kuitenkin tosissaan ja tuossa kirjassa jakaa mm. sellainen itsensä rakastamismantran (ja päivitetyssä versiossa tähän lisätyn anteeksiantomantran) –jotka molemmat otin käyttöön. Suosittelen vahvasti kirjaa 5/5.

Live Your Truth –kirjasta oppi minulle on: tee asioita jotka jopa hirvittävät. Esimerkiksi kirjoittamiseen tämä sovellus on laittaa itseni likoon ja oikeastaan se on vaan hyvä mikäli julkaiseminen hirvittää. Kirjassa Kamal kuvailee juuri samankaltaisia tuntemuksia siitä kun hän oli julkaisemassa ensimmäistä kirjaansa (Love Yourself). Hän oli saanut ystävältään James Althoucherilta vinkin, että niin sen pitääkin olla hirvittävää.

Tekemisen ja tunteiden yhteydestä opin Trainers’ Housen Marko Lehtiseltä, että ei pidä kääriä itseään folioon vaan pitää pystyä jättämään itsestään tunnejälki.

Palvelutehtävässä on löydettävä itsestään niitä tunnelukkoja, avattava näitä ja laitettava enemmän itseään peliin. Elämässä on kaksi matkaa: ensimmäinen tapahtuu sisään päin, jotta voi antaa enemmän ulos päin.