garden-by-the-bay-503897_640.jpg

Kun valmennan ihmisille tavoitteiden asettamista, niin aina joukon rohkea kysyy “mikä on sinun tavoite / unelma” ja tähän vastaan, että hyvä karma.

Itsessään hyvä karma on sellainen tavoite, jonka toteutumista ei voi todentaa eli kyseessä on pikemminkin elämäntarkoituksen kaltainen tila joka on samaan aikaan päivittäistä tekemistä, että jotain jota kohti mennä.

Tavoitteiden asettamista siihen suuntaan kuitenkin kun valmennan niin avaan tämän monesti Gary Kellerin ”The One Thing” –oppien mukaan, jostakin epämääräisestä, kohti aikaan sidottuja tavoitteita.

Esimerkiksi mikä on sinun unelmasi? Mikä on se yksi juttu minkä haluat saada aikaan viiden vuoden päästä? Mikä on se yksi juttu minkä haluat saada aikaan vuoden päästä? Minkä yhden jutun haluat saada aikaiseksi yhden kuukauden päästä? Minkä yhden jutun haluat saada tehdyksi viikon päästä? Mitä aiot tehdä tänään tavoitteesi eteen?

Tämä on se yksi juttu, joka asettaa domino efektin lailla momentumin puolellesi.

Samallalailla minulla on kohti hyvää karmaa useita välitavoitteita.

Hyvä karma on kuitenkin itsessään hyvin avattu Baghavad Gitassa eli:

Karma yoga

Your work is your responsibility,

not its result.

Never let the fruits of your actions

be your motive.

Nor give in to inaction.

Set firmly in yourself, do your work,

not attached to anything.

Remain evenminded in success,

and in failure.

Evenmindedness is true yoga.

—Bhagavad Gita, 2.47-49

Karma yoga jota edellä mainitussa tekstissä kuvailee taipuu tulkinnallisesti suomenkielelle sellaiseksi toiminnaksi joka ei synnytä ainakaan uutta ikävää karmaa ja näin luo sellaisen mahdollisuuden luoda myönteistä karmaa. Se edellyttää mielen harjoittamista pisteeseen, jossa palvellaan kaikilla kyvyillä ja osaamisella, muttei tarrauduta palvelutyön hedelmiin.

Tällainen palvelutyö on siis tavoitteeni ja samalla harjoituksen kohteeni. Matkalla kohti sitä yritän luoda mahdollisuuksia toteuttaa enemmän ja enemmän tällaista palvelutyötä. Yhtenä väliaskeleena näen tällä hetkellä mm. niin kutsutun taloudellisen vapauden, joka antaa oikeastaan vaan enemmän vapautta ja valtaa päättää miten palvelen.

Pakko tähän loppuun lisätä vielä lempi lauseitani Dag Hammarskjöldiltä joka kuitenkin kuvaa samaan aikaan sitä, että miten sitä oikeastaan tulisikaan palvella: “It is more noble to give yourself completely to one individual than to labor diligently for the salvation of the masses.”

Minun tarkoitukseni on kirkastunut ajan kanssa päivittäiseksi tekemiseksi ja kasvuksi. Mikäli matka kohti omaa tarkoitustasi kiinnostaa enemmän suosittelen jatkamaan lukemista Ikigai: merkityksellisen elämän manuskripti.

Hyvää illan jatkoa!

Janne